Ingrediente pentru
100 g cașcaval
4 ouă
1 cubuleț unt
2 linguri pesmet
sos Bechamel:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
sare
piper
nucșoară pudră
Mod de preparare:
Se desface conopida în buchețele.
Se spală în apă rece.
Se pune apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească, se adaugă conopida și se fierbe 5 minute.
Se scoate în apă rece pentru a opri fierberea.
Se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se pregătesc ingredientele.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se rade cașcavalul.
Se pregătește un sos Bechamel, rețeta aici.
Când sosul este gata se adaugă treptat, gălbenușurile, unul câte unul , amestecând bine după fiecare.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu pesmet.
Se toacă conopida mărunt cu ajutorul unui robot.
Se amestecă conopida tocată cu cașcavalul și cu sosul bechamel în care am adăugat gălbenușurile.
Se condimentează cu sare și piper.
Se bat albușurile spumă.
Se amestecă cu conopida, ușor, până la omogenizare.
Compoziția se pune în tava pregătită din timp.
Se coace pentru 50-60 minute la 180 grade C sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cald, nu fierbinte.
Se servește cu smântână.
Poftă bună!













