Ingrediente pentru rețeta Sarmale in foi de varză murată
aprox. 50-60 foi de varză murată
300 g carne tocată porc
300 g carne tocată vită,
150 g costiță afumată- opțional - pentru un gust de afumătură
50 g orez,
2 cepe,
1 morcov,
piper,
3-4 linguri pastă de roșii,
boia dulce si/sau iute,
cimbru
Mod de preparare:
De la fiecare frunză se scoate nervura de pe mijloc.
Dacă frunzele sunt foarte mari, se pot obține 2 foi.
Restul de varză se toacă mărunt.
Ceapa tocată se călește în puțin ulei.
Se adaugă morcovul ras.
Se adaugă orezul spălat și scurs.
Se lasă 10-15 minute la răcit.
Se amestecă carnea tocată de porc cu carnea de vită.
Se adaugă amestecul de orez cu ceapă și morcov.
Se condimetează cu sare, piper, cimbru și boia.
Se împăturește.
Când se termină de aranjat sarmalele, se acoperă cu un alt start de varză tocată.
Se adaugă 1-2 linguri de pastă de roșii.
Se mai poate presăra și o linguriță cu cimbru uscat.
Se acoperă cu câteva frunze de varză.
Se adaugă apă cât să acopere cu 1-2 cm peste.
Se stropește cu o lingură de ulei.