Cartofi țărănești

 



Ingrediente pentru rețeta Cartofi țărănești

9 cartofi
300 g bacon
3 cepe
3-5 căței de usturoi
2-3 linguri ulei
1 linguriță boia dulce/iute
5 linguri pastă roșii
sare
piper

Mod de preparare:

Cartofii se curăță de coajă și se taie pe jumătate, apoi se taie in felii de 1 cm.
Se pun la fiert în apă rece cu sare.
Când începe apa să clocotească, se mai lasă 10 minute pe foc.  
Se scurg de apa în care au fiert.

Se taie baconul în fâșii înguste.
Se prăjește în ulei.

Se curăță ceapa și se taie julien.
Se curăță usturoiul și se taie feliuțe.
Se adaugă ceapa și usturoiul peste bacon și se amestecă.


Se lasă la foc potrivit 5 minute.
Se adaugă 2 linguri de pastă de roșii. 


Se amestecă și se lasă pe foc pentru 5 minute.
Într-o tavă termorezistentă se adaugă cartofii.
Se condimentează cu sare, piper și boia dulce sau iute, după preferință.


Se adaugă amestecul de bacon cu ceapă.


Se amestecă ușor.
Se adaugă 3 linguri pastă de roșii.


Se dau la cuptor preîncălzit la 180 grade C pentru aproximativ o oră.
Se verifică la jumătatea timpului. 


Se servesc ca atare sau lângă friptura preferată.

Poftă bună!