Ingrediente pentru Bame cu sos de roșii
2-3 linguri ulei,
1-2 cepe roșii,
1 conservă de roșii tocate în suc propriu,
sare,
piper,
pătrunjel
Mod de preparare:
Bamele proaspete se curăță de codițe și se spală bine în apă rece.
Bamele congelate și cele conservate în borcan sunt deja curățate.
Se pune 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare și 50 ml oțet.
Se adaugă bamele când apa clocotește.
Se fierb pentru 5 minute bamele conservate, 10 minute bamele congelate și 15 minute bamele proaspte.
Verificați din când în când dacă sunt fierte, cele mari se pot fierbe un pic mai mult.
Încetați fierberea în cazul în care se destramă și vedeți semințele albe.
Se scurg de apa în care au fiert.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Se pune ceapa la prăjit în ulei pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
Se adaugă roșiile din conservă și 100 ml apă.
Se fierb 5 minute.
Se adaugă bamele și se mai lasă pe foc 5 minute.
Se condimentează cu sare. piper.