Chifteluțe de dovlecei cu cașcaval

 


Ingrediente pentru Chifteluțe de dovlecei cu cașcaval

2 dovlecei  
1 linguriță sare
2 ouă
2 linguri făină
2 linguri pesmet
1 linguriță bicarbonat de sodiu
3-5 căței de usturoi rași
2 linguri mărar proaspăt tocat
200 g cașcaval ras
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăță de cotor și se dau pe răzătoare.
Se presară sare peste dovleceii rași și se amestecă.
Se lasă 5-10 minute, după care se scurg bine de zeama lăsată.
Se curăță usturoiul și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Se rade cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mari.
Se amestecă dovleceii cu ouăle, mărarul, făina, pesmetul, cașcavalul, usturoiul și bicarbonatul de sodiu.
Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine până la omogenizare.
Se pun în uleiul încins, grămăjoare de compoziție cu ajutorul unei linguri.
Se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte la foc potrivit.
Se scot pe prosop de hârtie pentru a elimina uleiul în exces.
Se servesc cu maioneză, smântână sau sos tzatziki.
Poftă bună!