Sos tzatziki
Ingrediente pentru Sos tzatziki
400 g iaurt grecesc
500 g castraveți
7-8 căței de usturoi,
o legatură de mărar
500 g castraveți
7-8 căței de usturoi,
o legatură de mărar
sucul de la 1/2 lămâie
1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare,
piper,
sare,
piper,
Mod de preparare:
Castraveții se spală, se curăță de coajă.
Se dau pe răzătoare, se presară puțină sare și se lasă câteva minute.
Se recomandă folosirea unui iaurt grecesc cu 10% grăsime, în lipsa lui se poate folosi și o smântână.
Se spală mărarul și se curăță usturoiul.
Castraveții se scurg foarte bine.
Putem să folosim o strecurătoare și să apăsăm cu o lingură, sau folosim un prosop curat de bucătărie și strângem.
Amestecăm castraveții cu iaurtul, mărarul tocat mărunt, usturoiul zdrobit și tocat mărunt.
Condimentăm cu sare și piper și potrivim gustul cu sucul de lămâie și ulei de măsline extravirgin.
Sosul tzatziki se poate consuma ca aperitiv cu crackers sau pâine prăjită sau la feluri principale cu cartofi, pește, în wrap-uri și în diverse salate.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu