Ciorbă de fasole cu afumătură
Ingrediente pentru Ciorbă de fasole cu afumătură
500 g fasole boabe,
300 g bacon, cârnați afumați sau kaizer
2 cepe,
2 morcovi,
1 rădăcină păstârnac,
1 tijă țelină,
2 linguri bulion de rosii,
2 linguri bulion de ardei,
2-3 linguri ulei,
1 legatură de leustean,
o legatură patrunjel,
sare
Mod de preparare:
Fasolea boabe se spală în mai multe ape.
Se înlătură boabele pătate dacă există.
Se lasă la înmuiat peste noapte în multă apă rece ( aprox. 3 litri la 500 g fasole) pentru că fasolea se va umpla și va absoarbe multă apă.
Se strecoară fasolea de apa în care a stat peste noapte și se pune la fiert în altă apă.
Se înlătură spuma când începe să fiarbă.
Se lasă să dea 2-3 clocote, apoi se strecoară din nou, dar se va pune la fiert în altă apă fiartă în prealabil ( pentru a nu intrerupe fierberea.
Pentru fierberea fasolei se recomandă o oală de presiune. Eu o fierb 40 minute în oala de presiune.
Între timp.
Ceapa, morcovii, păstârnacul și apio se curăță, se spală și se toacă cubulețe și se vor pune la fiert pentru 15-20 minute într-o altă oală cu apă rece.
Pătrunjelul și leușteanul se spală și se toacă mărunt.
Afumătura preferată se călește în ulei.
Când fasolea este fiartă, se adaugă peste ea afumătura călită și legumele fierte în prealabil.
Se fierbe 10 minute, apoi se adaugă bulionul de roșii și ardei și se mai dă în câteva clocote.
Se condimenteaza cu sare.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu