Pui în stil corsican

 

Ingrediente pentru Pui în stil corsican

jumătate pui 
sare,
piper
4-6 cartofi
100 g bacon
100 g ciuperci întregi din conservă
100 g măsline verzi
1 conservă roșii cherry în suc propriu
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oregano uscat
2 linguri coniac/cidru

Mod de preparare:

Se spală puiul, se șterge și se condimetează cu sare și piper.
Se pune puiul într-o tavă termorezistentă.
Se curăță cartofii și se taie în sferturi, se aranjează de jur-împrejurul puiului.
Se stropește cu ulei.
Se acoperă și se dă la cuptor, preîncălzit la 180 grade C pentru o oră.



Baconul tăiat cubulețe se călește în puțin ulei.
Peste el se adaugă ciupercile scurse și clătite cu apă, măslinele și roșiile cherry.
Se amestecă ușor.
După o oră, se adaugă acest amestec peste puiul din tavă și se stropește cu coniac sau cidru.
Se mai dă la cuptor fără a mai se acoperi pentru 30 minute sau până se rumenește frumos deasupra.


Când este gata se presară oregano uscat.
Se servește fierbinte.

Poftă bună!