Ingrediente pentru Midii în sos de vin cu usturoi
1 kg midii în cochilie
1 căpățână mare de usturoi
1 căpățână mare de usturoi
1 lingură unt
2 linguri ulei măsline
200 ml vin alb
200 ml vin alb
1 lămâie
1 legatură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Midiile se spală bine de nisip și eventuala iarbă de mare atașată de cochilie folosind o periuță sau un burețel de sârmă.
Se spală în mai multe ape reci.
Cochiliile deschise se vor arunca.
Usturoiul se curațaă și taie feliuțe foarte subțiri.
Într-o tigaie încăpătoare se încinge untul și uleiul.
Se caăește foarte puțin usturoiul, atenție să nu se ardă. pentru că acesta va da un gust amar mâncării.
Adăugăm vinul peste usturoiul călit, apoi midiile.
Se acoperă cu capac și se lasă la foc potrivit pentru aproximativ 5 minte.
În cazul în care nu s-au desfăcut toate midiile, se amestecă și se mai lasă pentru 3-5 minute.
Se vor scoate midiile pe un platou.
Dacă sunt midii care nu s-au desfăcut, acestea se vor arunca.
Sosul se mai lasă 2 -3 minute pe foc.
Se adaugă zeama de la o lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust.
Sosul se toarnă peste midii.
Se poate servi cu paste (eu am folosit tagliatelle), pâine proaspătă sau prăjită și se ornează cu pătrunjel verde.
Un pahar de vin alb servit lângă midii poate întregi acest minunat preparat.
Poftă bună!