Fasole bătută

   


Ingrediente pentru Fasole bătută

200 g fasole uscată sau 2 conserve fasole
1 căpățână usturoi
3 cepe
o linguriță pastă roșii
sare,
piper
ulei

Mod de preparare:

Fasolea se pune în apă de seara până dimineața în cazul în care optați pentru fasolea uscată.
Se pune la fiert de preferat într-o oală de presiune. pentru minim 45 minute.

Între timp se călește în ulei ceapa tăiată julienne până devine aurie.
Se adaugă o linguriță de bulion, amestecând ocazional.

Când s-a fiert fasolea se strecoară dar se oprește o cană de lichid.
Se pasează fasolea, se adaugă usturoiul curățat și pasat,  uleiul în care am călit ceapa și un pic din lichidul in care s-a fiert fasolea, până ajungeți la consistența dorită.
Se condimentează cu sare si piper.
Se servește cu ceapa prăjită deasupra.


Se servește ca atare sau cu pâine crocantă / pâine prăjită.

 
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare