Pui Romano


Ingrediente pentru Pui Romano

4 șnițele de pui
2-3 ouă
4 linguri făină
1 cană pesmet
100-150 g brânză Pecorino Romano
sare
piper
ulei pentru prăjit


Mod de preparare:

În cazul în care nu aveți cumpărată carne de pui special pentru șnițel, puteți folosi piept de pui.

 
Pentru a obține șnițel folosiți un ciocan de carne și folie alimentară.


Se va bate carnea până se ajunge la 0,5 cm grosime.
Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Într-un vas adăugați făina.
În alt vas se vor bate ouăle cu un praf de sare și piper.
În vasul numărul 3 se va amesteca pesmetul cu brânza Pecorino Romano.





Se trece carnea prin făină cu ambele părți și se va scutura pentru a elimina făina în exces.



Se trece carnea prin amestecul de ou cu ambele părți.



Se trece carnea prin amestecul de pesmet și se apasă un pic pentru a se lipi bine pesmetul, apoi se transferă pe o farfurie.



Se repetă operațiunile și cu celelalte șnițele.
Într-o tigaie încăpătoare se adaugă ulei de aproximativ 0,5 cm.
Se încălzește la foc mediu.
Șnițelul se adaugă doar în momentul în care uleiul începe să strălucească.
Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte.


Se servește imediat cu salata preferată.

Poftă bună!