Ingrediente pentru Pui Romano
4 șnițele de pui2-3 ouă
4 linguri făină
1 cană pesmet
100-150 g brânză Pecorino Romano
sare
piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
În cazul în care nu aveți cumpărată carne de pui special pentru șnițel, puteți folosi piept de pui.
Se va bate carnea până se ajunge la 0,5 cm grosime.
Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Într-un vas adăugați făina.
În alt vas se vor bate ouăle cu un praf de sare și piper.
În vasul numărul 3 se va amesteca pesmetul cu brânza Pecorino Romano.
Se trece carnea prin amestecul de pesmet și se apasă un pic pentru a se lipi bine pesmetul, apoi se transferă pe o farfurie.
Se repetă operațiunile și cu celelalte șnițele.
Într-o tigaie încăpătoare se adaugă ulei de aproximativ 0,5 cm.
Se încălzește la foc mediu.
Șnițelul se adaugă doar în momentul în care uleiul începe să strălucească.
Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte.