Sos tartar
Ingrediente pentru Sos tartar
2 gălbenușuri
200 ml ulei
2 lingurițe muștar DIJON
2 lingurițe capere tocate
2 lingurițe castraveți murați în oțet tocați
2 lingurițe ceapă tocată
2 lingurițe pătrunjel sau tarhon verde tocat mărunt
zeama de la o lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Într-un bol îngust și înal, se mixează 2 gălbenușuri cu muștarul, adăugând câte puțin ulei și zeama de la o lămâie.
Se adaugă ceapa, caperele, castraveții tocați și pătrunjelul sau tarhonul.
Rețeta originală este cu tarhon, dar nefiind obișnuită cu această plantă aromatică din copilărie și nefiind la îndemână tot timpul, am optat pentru pătrunjel în cele mai multe cazuri.
Se condimentează cu sare și piper.
Eu folosesc acest sos cu ouă fierte, în special cele de prepeliță, cu crochete de pește, cartofi prăjiți, cartofi copți și lista poate continua.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu