Ingrediente pentru rețeta Bulgur cu dovlecei
200 g bulgur
2 dovlecei mici
2 dovlecei mici
2 linguri ulei
1 ceapă mare
1 ceapă mare
1 ardei gras/kapia roșu
sare
piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert- dublu față de cantitatea de bulgur.
Se adaugă un praf de sare.
Când apa clocotește, se adaugă bulgurul și se fierbe pentru 10 minute.
Nu se pune capac și se amestecă din când în când.
De preferat să respectați și instrucțiunile de pe ambalaj, poate varia perioada de fierbere în funcție de mărimea și duritatea bulgurului.
După terminarea timpului de fierbere, se pune capac și se lasă 10-15 minute.
Se scurge de apă- în caz că aceasta nu s-a absorbit toată.
Dovleceii se curăță de cotor, se spală și se taie cubulețe.
Se pun la călit în ulei încins.
Se amestecă constant și se prăjesc la foc iute pe toate părțile.
Se scot într-un castron când s-au rumenit bine.
În aceeași tigaie se călește și ceapa curățată și tăiată julienne.
Se adaugă și ardeiul gras curățat de cotor și semințe și tăiat cubulețe.
Când sunt gătite se amestecă cu dovleceii prăjiți.
Se adaugă și bulgurul și se amestecă ușor.
Se condimentează cu sare și piper.