Sandviș Monte Cristo

 


Ingrediente pentru rețeta Sandviș Monte Cristo - 1 buc


pâine albă feliată - 2 felii
muștar - 1 lingură
maioneză - 1 lingură
șuncă feliată - 2-3 felii
curcan feliat - 2-3 felii
brânză elvețiană  - 2 felii
ouă - 1 buc
lapte - 150 ml
unt - 50 g
zahăr pudră (opțional)
gem de  afine (opțional)
sirop de arțar (opțional)

Mod de preparare:

Se folosește o pâine albă la tavă.
Se taie felii de 1,5 cm grosime.



Pe o felie se adaugă o lingură de maioneză.
Pe cealaltă felie se adaugă o lingură de muștar.


Se pune câte o felie de brânză elvețiană pe fiecare felie de pâine- avem 2 felii la un sandviș.


Se adaugă felii de șuncă și curcan.


Se bat ouăle cu lapte și un praf de sare.
Pentru un sandviș aveți nevoie de un ou și 150 ml lapte.


Se topește untul într-o tigaie antiaderentă.


Se scufundă sandvișul în amestecul de ou cu ambele părți.

 
Se prăjește sandvișul în tigaie până când devine auriu pe ambele părți.




Se servește imediat.

După preferință se poate servi simplu, cu zahăr pudră, cu gem de afine sau sirop de arțar.

Poftă bună!