Castraveți murați de vară

Vara nu trebuie să ratați aceste murături.
Dacă nu ați făcut încă acești minunați castraveți crocanți, încă nu e timpul piedut.
 

Ingrediente pentru rețeta Castraveți murați de vară

 
1,5 kg castraveți,
1 borcan de 3 litri
2- 3 flori uscate de mărar
5 căței de usturoi,
1 linguriță de boabe piper
75 g sare,
1,5 litri apa.
 
Optional: ardei iute, foi de dafin, boabe de mustar, cimbru.
 
Mod de preparare:
 
Castraveții se spală bine.



Se taie codița și se pot cresta în cruce la unul din capete.
Se curăță usturoiul.



Se pun castravetii în borcan, se pune usturoiul, boabele de piper și florile de mărar deasupra.


Se pune la foc mic  apa cu sarea și se amestecă ușor cu o lingură de lemn.



Când sarea s-a dizolvat, se opreste focul și se toarnă apa peste castraveti.
Se acoperă borcanul cu o farfurioară și se pune la loc însorit pentru 3 zile.
După ce s-au acrit se păstrează la frigider.


Se servesc garnitură lângă o friptură sau mâncărica preferată.

Poftă bună!