Brioșe de ovăz cu banane

 


Ingrediente pentru Brioșe de ovăz cu banane

100 g fulgi de ovăz
200 g banane - 2 banane fără coajă
1/4 linguriță sare
6 albușuri
50 g zahăr brun
100 ml lapte
esență vanilie
ulei pentru uns formele
ciocolată rasă
 

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Se adaugă într-un bol fulgii de ovăz, bananele și zahărul brun.


Se amestecă bine.
Se adaugă laptele și se amestecă.


În alt bol se bat albușurile cu un praf de sare până devin spumă.
Se amestecă ușor cu ovăzul.


Se ung 12 forme de brioșe .
Eu am pus în 14, dar cu siguranță încăpeau și în 12 chiar dacă vor crește la coacere.
Cu ajutorul unei linguri de înghețată se umplu formele.
Se presară ciocolată rasă.


Se dau la cuptor pentru 20-30 minute sau până devin ușor rumene.


Sunt minunate reci la micul dejun sau ca o gustare lângă ceai sau lapte.

Poftă bună!