Ingrediente pentru rețeta Boeuf Bourguignon - tocăniță de vită cu sos de vin roșu
2 linguri făină
150 g bacon
150 g bacon
3 linguri ulei
2 cepe
2 morcovi
5 căței usturoi
2 cepe
2 morcovi
5 căței usturoi
500 ml vin roșu
500 ml supă vită/legume
500 ml supă vită/legume
10 ml coniac
300 g ciuperci champignon
Se pregătește carnea, se spală, se zvântă și se taie cubulețe potribvite. Se presară 2 linguri de făină și se amestecă pentru a ajunge făină pe toate bucățile.
În aceeași tigaie se adaugă câteva bucăți de carne, fără a se îngrămădi.
Se repetă operația până la terminarea tuturor cubulețelor. Se scot în platoul cu bacon.
Se adaugă morcovul tăiat rondele.
Se readuce carnea și baconul în tigaie. Se adaugă usturoiul tăiat feliuțe, foaia de dafin, rozmarin, cimbru, coniacul și vinul. Se amestecă bine.
300 g ciuperci champignon
50 g unt
1 lingurită cimbru uscat
1 lingurită cimbru uscat
1 linguriță rozmarin uscat
1 foaie dafin
1 lingură pastă de roșii
sare
piper
1 foaie dafin
1 lingură pastă de roșii
sare
piper
Mod de preparare:
Se acoperă carnea cu supa de vită/legume și se adaugă 1 lingură pastă de roșii.
Se lasă la foc mic să fiarbă acoperit pentru aproximativ 2 ore.
Cu 30 minute înainte se pregătesc ciupercile.
Dacă ciupercile sunt mari se taie în două sau patru.
Într-o tigaie se topește untul și se adaugă și puțin ulei pentru a nu se arde untul.
Se adaugă ciupercile și se prăjesc până devin rumene.
Ciupercile se adaugă peste carne și se amestecă.
Când sosul s-a îngroșar tocănița este gata.
Se servește cu piure de cartofi sau cartofi fierți.
Poftă bună!








