Sos Bechamel

Sosul Bechamel  este un sos clasic francez, de bază în multe rețete, inclusiv lasagna, musaca, gratinuri și sufleuri.



Ingrediente pentru rețeta de Sos Beșamel - Bechamel


50 g unt
50 g făină albă (aprox. 2 linguri cu vârf)
500 ml lapte (de preferat cald)
sare  
piper alb  
nucșoară rasă  

Mod de preparare rețeta de Sos Beșamel - Bechamel

Se topește untul într-o cratiță antiaderentă la foc mediu.
Se adaugă făina toataă odată și se amestecă energic cu un tel sau lingură de lemn.
Se lasă 1 minut pe foc, dar mare atenție să nu se ardă.
Se toarnă laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor
Este recomandat laptele cald, pentru o integrare mai ușoară.
Eu am încercat și cu lapte rece, de la frigider și am avut noroc.
Se condimentează cu sare, piper alb măcinat și nucșoară măcinată.


Se amestecă pentru aproximativ 5 minute sau până sosul se îngroașă.
Dacă se îngroașă prea tare, se mai adaugă puțin lapte.

 Dacă din greșeală apar cocoloașe, nu vă faceți griji, se poate repara prin trecerea sosului print-o sită fină.