Ingrediente pentru rețeta Musaca de cartofi cu carne tocată
1 kg carne tocată vită (sau amestec vită și porc)1 ceapă
1 morcov
1 lingură pastă de roșii
3-4 căței de usturoi,
o linguriță de oregano,
o legatură de pătrunjel și sau mărar
10 cartofi mari,
1 lingură pastă de roșii
3-4 căței de usturoi,
o linguriță de oregano,
o legatură de pătrunjel și sau mărar
10 cartofi mari,
sare,
piper
2 linguri ulei
sos bechamel, rețeta aici
300 g cașcaval ras
pentru servit:
pătrunjel proaspăt
smântână
Mod de preparare rețeta Musaca de cartofi cu carne tocată
Cartofii se spală și se pun în apă rece la fiert pentru 25-30 minute.
Cartofii se fierb în coajă.
Se verifică cu un vărf de cuțit dacă s-au fiert.
După ce se răcesc, se curăță de coajă și se taie felii.
Se călește ceapa tocată în 1 lingură de ulei până devine aurie,
Se adaugă usturoiul tocat și morcovul ras.
Se amestecă.
Se adaugă carnea tocată.
Se lasă la foc potrivit până scade zeama lăsată.
Se adaugă pasta de roșii și oregano.
Se condimentează cu sare și piper.
Se pregătește o tavă, care se va unge cu o lingură de ulei.
Se aranjează un start de felii de cartofi - jumătate din ei.
Se toarnă jumătate din amestecul de carne.
Se aranjează un alt strat de cartofi.
Se toarnă cealaltă jumătate din amestecul de carne.
Se prepară sosul bechamel, rețeta aici.
Se toarnă sosul în tavă.
Se presară cașcaval ras deasupra.
Se dă la cuptor pentru 60 minute sau până când s-a rumenit frumos deasupra.
Se servește fierbinte, cu smântână și ornată cu frunze de pătrunjel.
Poftă bună!