Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

 


Ingrediente pentru Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

500 g ciuperci champignon
maioneză din 2 gălbenușuri, rețeta aici
sare
piper
3-5 căței usturoi

Mod de preparare:

Ciupercile proaspete se curăță de micile impurități.


Se spune că nu este bine să fie spălate, dar credeți că o perie, fie ea perie specială de curățat ciuperci, poate înlătura toată murdăria de pe ele?
Eu prefer să le clătesc sub jet puternic de apă rece.
Ciupercile se taie felii, în cazul în care sunt mai mari se pot tăia pe jumătate, apoi se feliază.


Se pune apă la fiert cu un praf de sare.
Când apa clocotește, se adaugă ciupercile și se fierb pentru 15 minute. 
Se scot în apă rece, apoi se lasă la scurs.


Ne folosim de un prosop curat să scoatem toată apa din ele.
Se pregătește maioneza din 2 gălbenușuri, rețeta aici.
Se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se zdrobesc, până se formează o pastă.


Se amestecă ciupercile cu usturoiul și cu maioneza.
Se condimentează cu sare și piper.


Se servește cu pâine proaspătă sau prăjită.

Poftă bună!