Plăcintă cu foi fine umplute cu brânză de vaci și stafide

 


Ingrediente pentru Plăcintă cu foi fine umplute cu brânză de vaci și stafide

400g foi plăcintă 
1 kg brânză de vaci,
10 ouă,
5 linguri zahăr,
5 linguri smântână,
5 linguri griș,
esentă vanilie,
esență rom,
coajă rasă de lămâie,
100 g stafide,
20 g unt pentru uns tava
50-100 ml ulei pentru uns foile
2 ouă
2 linguri smântână
zahăr pudră.


Mod de preparare:

Dacă se folosesc foi de plăcintă congelate, acestea se vor lăsa peste noapte în frigider pentru o dezghețare lentă.

Se unge cu unt o tavă.


Se pregătește compoziția.
Se bat bine cele 10 ouă.


Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, grișul, stafidele, smântâna, esența de rom și vanilie și coajă rasă de lămâie.


Se amestecă compoziția de brânză ce ouăle bătute.


În tava unsă se pun 5 foi de plăcintă, fiecare foaie unsă cu ulei.
Se adaugă jumătate din compoziția de brânză.
Se adaugă 4 foi de plăcintă fiecare foaie unsă cu ulei
Se adaugă cealaltă jumătate din compoziția de brânză.


Se adaugă  4 foi de plăcintă, fiecare foaie unsă cu ulei.
Foile de deasupra se ung cu un amestec de 2 ouă cu 2 linguri smântână.



Se dă la cuptor 55-60 minute sau până se rumenește frumos deasupra..


Se servește pudrată cu zahăr.

Poftă bună!