Ingrediente pentru Plăcintă cu foi fine umplute cu brânză de vaci și stafide
400g foi plăcintă
1 kg brânză de vaci,
10 ouă,
5 linguri zahăr,
5 linguri smântână,
5 linguri griș,
esentă vanilie,
esență rom,
coajă rasă de lămâie,
100 g stafide,
20 g unt pentru uns tava
50-100 ml ulei pentru uns foile
2 ouă
2 linguri smântână
zahăr pudră.
Mod de preparare:
Dacă se folosesc foi de plăcintă congelate, acestea se vor lăsa peste noapte în frigider pentru o dezghețare lentă.
Se unge cu unt o tavă.
Se pregătește compoziția.
Se bat bine cele 10 ouă.
Se adaugă jumătate din compoziția de brânză.
Se adaugă 4 foi de plăcintă fiecare foaie unsă cu ulei
Se adaugă cealaltă jumătate din compoziția de brânză.









