Sarmale în foi de viță

 


Ingrediente pentru rețeta Sarmale în foi de viță


30-40 frunze de viță de vie  
500 g carne tocată vită - de preferat mânzat,
1 ou,
2 cepe,
2 morcovi,
2 linguri ulei,
50 g orez,
1 legatură de mărar,
500 ml suc de rosii,
sare, 
piper, 
boia dulce/ iute.

 

Mod de preparare:

 

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei.
Morcovii se curăță, se rad pe răzătoarea mică.
Se adaugă peste ceapă.


Orezul se spală cu apă rece și se scurge.
Se adaugă peste amestecul de ceapă cu morcov.
Se călește 1 minut apoi se lasă la răcit.

 

Se amestecă carnea cu mărarul tocat mărunt, 1 ou, sare, piper, boia.


Se adaugă amestecul de orez cu ceapă și morcov și se amestecă bine până la omogenizare.
În fiecare frunză de viță se pune câte o linguriță din amestecul de carne și se rulează.






Într-o crațiță se aranjează sarmalele.
În cazul în care nu vă ajung frunzele de viță, cu restul de carne se pot umple roșii și /sau ardei.


Se adaugă 1 lingură de ulei, sosul de roșii și 1-2 căni de apă, pentru a se acoperi complet toate sarmalele.


Întotdeauna pun o farfurie deasupra, pentru a ține sarmalele în sos.


Se pune capac și se dă la cuptor pentru 2 ore.
După 1 oră se scoate capacul și se verifică dacă mai este destul sos.


Se servesc calde sau reci cu un iaurt gras sau smântână.

Poftă bună!