Ingrediente pentru rețeta Sarmale în foi de viță
30-40 frunze de viță de vie
500 g carne tocată vită - de preferat mânzat,
500 g carne tocată vită - de preferat mânzat,
1 ou,
2 cepe,
2 morcovi,
2 cepe,
2 morcovi,
2 linguri ulei,
50 g orez,
1 legatură de mărar,
500 ml suc de rosii,
sare,
piper,
50 g orez,
1 legatură de mărar,
500 ml suc de rosii,
sare,
piper,
boia dulce/ iute.
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei.
Morcovii se curăță, se rad pe răzătoarea mică.
Se adaugă peste ceapă.
Se adaugă peste amestecul de ceapă cu morcov.
Se călește 1 minut apoi se lasă la răcit.
În fiecare frunză de viță se pune câte o linguriță din amestecul de carne și se rulează.
În cazul în care nu vă ajung frunzele de viță, cu restul de carne se pot umple roșii și /sau ardei.
Se adaugă 1 lingură de ulei, sosul de roșii și 1-2 căni de apă, pentru a se acoperi complet toate sarmalele.
După 1 oră se scoate capacul și se verifică dacă mai este destul sos.