Creier măcelăresc

Ingrediente pentru rețeta Creier măcelăresc

500 g creier de porc,
2 cepe,
2 roșii,
1 ardei kapia
2 ouă,
2 linguri ulei,
1/2 legatură mărar,
1/2 legatură pătrunjel,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Creierul se pune în apă rece în care adăugăm 1 linguriță oțet.
După 10 minute se spală și se lasă la scurs.

Se pregătesc restul ingredientelor.


Într-o cratiță se pune 1 lingură de ulei și se adaugă creierul.
Acesta se va găti sub capac pentru 15 minute, la jumătatea timpului întorcânduse.


Ceapa se curăță și se taie julienne.
În altă cratiță se pune 1 lingură de ulei și se adaugă ceapa.


Roșiile se spală, se înlătură coaja și se taie cubulețe.
Ardeiul se spală, se înlătură cotorul, semințele și se taie cubulețe.

Când ceapa s-a călit, adăugăm roșiile și ardeiul.


Se amestecă.
Se pune creierul peste amestecul de legume.


Se amestecă ușor.
Se adaugă cele 2 ouă bătute.


Se amestecă ușor.
Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă verdeața tocată mărunt.


Se servește imediat.

Poftă bună!