Ingrediente pentru rețeta
500 g creier de porc,
2
cepe,
2
roșii,
1 ardei kapia
2 ouă,
2 linguri ulei,
1/2
legatură mărar,
1/2
legatură pătrunjel,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Creierul se pune în apă rece în care adăugăm 1 linguriță oțet.
După 10 minute se spală și se lasă la scurs.
Într-o cratiță se pune 1 lingură de ulei și se adaugă creierul.
Acesta se va găti sub capac pentru 15 minute, la jumătatea timpului întorcânduse.
În altă cratiță se pune 1 lingură de ulei și se adaugă ceapa.
Ardeiul se spală, se înlătură cotorul, semințele și se taie cubulețe.
Când ceapa s-a călit, adăugăm roșiile și ardeiul.
Se pune creierul peste amestecul de legume.
Se adaugă cele 2 ouă bătute.
Se amestecă ușor.
Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă verdeața tocată mărunt.
Se servește imediat.
Poftă bună!