Ingrediente pentru rețeta Creier de porc pane
1 kg creier de porc,
o lingură otet,
2-3 ouă,
1 cană făină,
1 cană pesmet,
sare,
piper,
ulei pentru prăjit
o lingură otet,
2-3 ouă,
1 cană făină,
1 cană pesmet,
sare,
piper,
ulei pentru prăjit
lămâie
Mod de preparare:
Se spală creierul în apă rece.
Se pune apă la fiert în care se adaugă 1 linguriță sare și o lingură oțet.
Când începe să clocotească se adaugă creierul și se stinge focul.
Se lasă 1 minut, după care se scoate într-o strecurătoare.
Se lasă la răcit.
Se dau bucățile de creier prin făină.
Se trec apoi prin ou bătut cu un praf de sare și piper.
Se trec prin pesmet.
Se prăjesc pănă se rumenesc bine pe ambele părți.
Se scot pe un grătar sau prosop de bucătărie pentru a se elimina excesul de ulei.
Se servește cu salată verde și se stropește cu suc de lămâie.
Poftă bună!