Cartofi cu sos de roșii și ardei

Ingrediente pentru rețeta  Mâncare de cartofi


8-10 cartofi,

2 ardei roșii 

2 cepe,

2 linguri bulion,

1 legatură de marar,

1-2 linguri ulei,

sare, 

piper.

Mod de preparare:


Se curăță de coajă cartofii și ceapa.
Se înlătură cotorul și semințele la ardei.
Se spală în apă rece legumele.


Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în ulei.
Se adaugă cartofii tăiați cubulețe.


Se adaugă apă cât să acopere cartofii.
Se adaugă ardeiul tăiat cubuleșțe.


Se fierb la foc potrivit pentru 30 minute.
Se adaugă 2 linguri bulion de roșii.
Se condimetează cu sare și piper.
Se adaugă mărarul tocat mărunt.

 


Se servește ca atare cu salată de murături sau se pot adăuga cârnați prăjiți.

Poftă bună!