Bulion de roșii cu ardei


Ingrediente pentru Bulion de roșii cu ardei - perfect pentru ciorbe și tocănițe

3 kg roșii,
3 kg ardei kapia,
3 kg gogoșari.


Mod de preparare:

Se spală roșiile, se înlătură cotorul și se taie felii.



Se dau prin mașina de tocat roșii specială care înlătură semințele și coaja. 
Ardeii și gogoșarii se spală de parf.



Se înlătură cotorul, se curăță de semințe și se spală din nou.
Se taie felii.



Se dau prin mașina de tocat.


Se pune sucul de roșii la fiert.


După 30 minute de fiert, se adaugă ardeii și gogoșarii.


Se fierb pentru 1 oră la foc potrivit, amstecând constant spre final.
Trebuie să scadă mai mult de jumătate.


Bulionul se pune fierbinte în borcane.


Pentru a se păstra mai bine, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. 
Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură.
 

 Cantitățile folosite sunt pentru aproximativ 23 borcane de 200 g.