Ciorbă de perișoare

   


Ingrediente pentru Ciorbă de perișoare


2 cepe,
2 morcovi,
2 cartofi,
2 tije țelină apio,
2 ardei kapia,
1-2 linguri ulei,
2 linguri pastă de roșii,
1 litru borș,
2 linguri leuștean proaspăt tocat,
 
Perișoare:
700 g carne tocată de porc  
2 linguri pesmet sau 1 felie de pâine
2 ouă
1/2 linguriță boia dulce
1/2 linguriță piper negru
1/2 linguriță cimbru uscat
1 lingură mărar proaspăt tocat
  

Mod de preparare:

Zarzavatul se curață, se spală se taie cubulețe.


Ceapa se călește în uleiul încins.


Se adaugă restul legumelor și se amestecă.


Se adaugă 2 litri de apă și se lasă la fiert pentru 30 minute.

Între timp se pregătesc perișoarele.
De cele mai multe ori eu folosesc carnea de porc pentru perișoare, dar după gust se poate folosi și un amestec de porc cu vită
Carnea se dă prin mașina de tocat împreună cu o felie de pâine înmuiată în lapte/apă.
Felia de pâine se poate înlocui cu 2 linguri de pesmet.
Se amestecă cu cele 2 ouă, mărarul, piperul, boiaua și cimbru.
Se condimentează cu sare.



Se amestecă bine până la omogenizare.
Se formează biluțe.



Când legumele au fiert se adaugă pasta de roșii și se amestecă.
Se adaugă treptat perișoarele.


Se lasă la fiert pentru 15 minute.
Se adaugă borșul fiert în prealabil.
Se mai lasă pe foc 5 minute.
Se condimetează cu sare și se stinge focul
Se adaugă leușteanul tocat mărunt.
Se pune capac și se servește după 30 minute.
Se poate servi cu ardei iute și / sau smântână.

Poftă bună!