Pui Tandoori

 


Ingrediente pentru rețeta Pui Tandori

800 g pulpe de pui fără piele și os 
200 g iaurt gras
1 linguriță ghimbir ras
2-3 căței usturoi
zeama de la 1/2 lămâie
1/2 linguriță garam masala
1 linguriță coriandru boabe
1/2 linguriță chimion măcinat
1/2 linguriță boia dulce sau iute
1/2 linguriță turmeric
piper proaspăt măcinat
sare

Mod de preparare:

Pentru că nu am avut coriandru măcinat, am avut boabe, le-am pus într-un mojar și le-am zdrobit.


Am pregătit restul ingredientelor.



Într-un bol se pune iaurtul și se adaugă zeama de lămâie, ghimbirul curățat și ras, usturoiul ras și restul ingredientelor măcinate.


Se adaugă pulpele și se amestecă bine până la omogenizare.
Se acoperă și se dă la rece pentru minim 2 ore.


Se scoate carnea de la rece cu minim o oră înainte să se pună pe grătar.
Se încinge un grill/grătar de fontă.
Se pun pulpele și se rumenesc bine pe ambele părți.


Se servesc imediat.
Se  recomandă servirea cu un orez basmati și un sos de iaurt cu mentă.

De data aceasta, eu am servit cu salată și cartofi prăjiți.

Poftă bună!