Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de ciuperci
500 g ciuperci pleurotus
1 ceapă
3 cartofi
opțional 1 rădăcină pătrunjel sau păstârnac
2-3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
200 ml smântână
sare
piper
1 lingură mărar proaspăt tocat
pentru servit: crutoane
Mod de preparare:
Ciupercile se curăță de eventualele impurități cu o perie sau se spală sub jet puternic de apă rece și se lasă la scurs.
Se pun deoparte câteva ciuperci pentru a fi ulterior prăjite.
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Într-o oală se călește ceapa pâna devine translucidă.
Se adaugă cartofii și ciupercile tăiate.
Se amestecă.
Se adaugă 1 litru de apă.
Se lasă să fiarbă pentru 30 minute.
Se adaugă usturoiul și se pasează supa.
Se adaugă și smântâna și se amestecă bine până la omogenizare.
Se condimenteză cu sare și piper și se adaugă mărarul.
Se rumenesc ciupercile păstrate, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Se servește fierbinte cu crutoane.
Se ornează cu ciupercile prăjite, smântână și pătrunjel proaspăt.