Ingrediente pentru rețeta Dulceață de ardei iuți cu ghimbir
1000 g ardei iuți roșii - sunt mult mai aromați decât cei verzi
500 g ardei kapia
750 g zahăr
750 ml oțet 9 grade
1 linguriță sare
100 g ghimbir
Mod de preparare:
Se spală ardeii iuți.
Recomand să lucrați în aer liber și să folosiți mânuși de unică folosință.
Folosind un cuțit și o linguriță, se înlătură cotorul, nervurile și semințele,
După curățare, ardeii iuți nu se vor mai spăla.
Ardeii kapia se coc - în cuptor sau pe o plită.
Se presară sare peste ei și se țin acoperiți. Așa se vor curăța mult mai ușor.
Când s-au răcit se curăță de coajă, cotor și semințe.
Se dau prin mașina de tocat atât ardeii iuți cât și ardeii kapia.
Ghimbirul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Într-o cratiță se pune zahărul cu oțetul.
Se pune pe foc și se amestecă până se topește zahărul.
După câteva clocote, se adaugă ardeii tocați și amestecăm.
Se adaugă și ghimbirul.
Se lasă la foc potrivit și se amestecă ocazional timp de aproximativ o oră sau până ajunge la consistența dorită.
Dulceața se pune fierbinte în borcane sterilizate.
Se pun capace sterilizate.
Eu prefer să le fierb și în bain-marie pentru minim 15 minute- așa stau liniștită că vor ține chiar și 2 ani în cămară.