Cornulețe cu untură

  


Ingrediente pentru rețeta Cornulețe cu untură

250 g  untură sau osânză/unt
150 ml borș
7 g drojdie uscată  
1 ou
1/4 linguriță sare,
2 pliculețe zahăr vanilat,
1 linguriță esență vanilie,
600-700 g făină, 
400 g rahat de fructe, marmeladă, 
1 cană zahăr pudră.

Mod de preparare:

Se cerne făina.


Se adaugă drojdia uscată și amestecăm bine.


Untura la temperatura camerei se amestecă bine cu oul.


 Se adaugă sare, zahărul vanilat și esența de vanile peste amestecul de untură cu ou.


Se adaugă amestecul de untură cu ou peste făină.


Se amestecă bine până la omogenizare.


Dacă doriți să le coaceți imediat se lasă aluatul la temperatura camerei.
Dacă alegeți să le coaceți a doua zi, aluatul se pune în folie alimentară și se dă la frigider, dar se va scoate cu o oră înainte să coaceți cornulețele.

Între timp tăiem rahatul cubulețe.
 
Pe o planșetă se întinde aluatul cât mai subțire și se taie în triunghiuri cu latura de aproximativ 5 cm.

În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de rahat.
Se rulează și se dă forma de cornuleț.


Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.


Se dau la cuptor preîncălzit la 180 grade C. pentru 15-18 minute.


Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.


Se pun într-un castron fără să le acoperiți.


Din compoziție au ieșit 3 tăvi.


După câteva ore, după ce s-au răcit bine se pot transfera în  recipiente cu capac.  

Poftă bună!