Dovlecei pane cu sos de smântână, usturoi și oregano



Ingrediente pentru rețeta Dovlecei pane cu sos de smântână, usturoi și oregano

2 dovlecei
2 ouă
2-3 linguri făină
1 cană pesmet
sare
piper
1 linguriță oregano  

Sos:
200 g smântână
1 linguriță muștar
1 lingură ulei măsline extravirgin
1 cățel de usturoi
sare
piper
1/2 linguriță oregano 

ulei pentru prăjit
 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii și se taie rondele groase de jumătate de centimetru, eliminând capetele.


Pregătim 3 boluri.
Intr-un bol se cerne făina.
Într-un bol se adaugă pesmetul.
Într-un bol se bat cele 2 ouă cu sarea, piperul și oregano.



Se trec dovleceii prin făină.


Se trec apoi prin amestecul de ou bătut.


Se trec dovleceii prin pesmet.


Se prăjesc dovleceii pe ambele părți până se rumenesc frumos.


Se scot pe un platou.

Pentru sos se amestecă smântâna cu muștarul, uleiul și usturoiul dat pe răzătoarea mică.
Se condimentează cu sare, piper și oregano.

Se servesc imediat cu sosul de smântână.

Poftă bună!