Ingrediente pentru Castraveți bulgărești în oțet
4 kg castraveți cornișor,
4 morcovi,
4 cepe
4 x12 linguri oțet din vin de 90 grade,
1/2 linguriță x12= 6 lingurițe boabe de piper negru,
1/2 linguriță x12= 6 lingurițe boabe de muștar,
12 lingurițe de zahăr,
12 lingurițe sare,
6 flori de mărar,
apă.
Mod de preparare:
Se pregătesc ingredientele.
Se spală foarte bine castraveții.
Pentru 4 kg de castraveți am avut nevoie de 12 borcane de 800 g.
Se sterilizează atât borcanele cât și capacele.
Se curăță morcovii, se spală și se taie rondele.
Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.
Se pun castraveții în borcane.
În fiecare borcan se adaugă câte 3 rondele de morcov,1-2 rondele de ceapă în funcție de mărime, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 4 linguri de
oțet, 1/2 linguriță boabe piper, 1/2 linguriță boabe muștar și 1/2 floare de
mărar.
Se pot adăuga și crenguțe cu frunze de vișin.
Se umplu borcanele cu apă și se pun capacele.
Într-o oală înaltă, se aranjează un prosop curat la fund și se pun 3-4 borcane, apoi adaăugăm apă în așa fel încât borcanele să fie pe jumătate scufundate în apă.
Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să
clocotească.
Se lasă să se răcească în oală peste noapte.
Se scot, se șterg cu un prosop și se pun în cămară.