Creveți Saganaki

Ingrediente pentru rețeta Creveți Saganaki - 2 porții

240 g creveți 
2-3 linguri ulei de măsline 
1 ceapă roșie
4-5 căței de usturoi
1 ardei iute verde
1 ardei roșu capia 
2-3 roșii mari proaspete foarte coapte (sau o conservă cu roșii tocate)
150 ml vin alb
150-200 g brânză feta
1 linguriță oregano uscat
sare
piper
frunzulițe pătrunjel proaspăt pentru ornat


Mod de preparare:

Creveții se prăjesc în ulei de măsline câte 2-3 minute pe ambele părți.


Se scot într-un castron.
În aceeași tigaie, se mai adaugă ulei dacă este cazul și se călește ceapa.
Se adaugă usturoiul tocat mărunt.


Se adaugă ardeiul iute verde si ardeiul capia.


Se adaugă roșiile tocate mărunt și vinul alb.


Se lasă la foc mic pentru 10-15 minute.


Se pregătesc 2 castroane  termorezistente .
Se împarte sosul și creveții.



Se presară feta fărâmițată și oregano


Se dă la cuptor pentru 15-20 minute.


Se ornează cu frunzulițe de pătrunjel verde.


Se servește fierbinte cu pâine prăjită.

Poftă bună!