Ingrediente pentru rețeta Prăjitură cu prune
500 g prune,
150 g zahăr,
300 g făină,
150 ml lapte
6 ouă,
150 g zahăr,
300 g făină,
150 ml lapte
6 ouă,
1 lingură scorțișoară,
zahăr vanilat,
un praf de sare
zahăr vanilat,
un praf de sare
1 lingură unt
1 lingură făină
Mod de preparare:
Se spală prunele, se înlătură sâmburii și se taie în două sau patru în funcție de mărimea lor.
Pentru că prunele mele au foarte mari le-am tăiat în patru, dacă ele sunt mai mici se pot lăsa în jumătăți.
Se presară peste prunele tăiate scorțișoara și zahărul vanilat.
Se presară peste prunele tăiate scorțișoara și zahărul vanilat.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se bat cu zahărul până devin ca o spumă.
Se
adaugă laptele călduț, apoi făina cernută.
Albușurile se bat cu un praf de sare până devin ca o spumă.
Albușurile se bat cu un praf de sare până devin ca o spumă.
Se încorporează ușor albușurile în compoziția cu gălbunușuri.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se aranjează prunele una lângă alta în aluatul din tavă.
Se aranjează prunele una lângă alta în aluatul din tavă.
Se dă la cuptor preâncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute, sau până se rumenește ușor deasupra.
Se poate servi rece, pudrată cu zahăr, alături de o cupă de înghețată sau o lingură de iaurt grecesc.