Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de fasole păstăi
400 g fasole păstăi,3 cartofi,
2 cepe
2 morcovi
1 ardei roșu,
2 linguri ulei,
1 conservă roșii cherry sau 2-3 roșii proaspete foarte coapte
2 linguri ulei,
1 conservă roșii cherry sau 2-3 roșii proaspete foarte coapte
1 lingură bulion de ardei
1 legătură leuștean,
1 litru borș,
sare.
Mod de preparare:
Se înlătură codițele de la păstăi.
1 legătură leuștean,
1 litru borș,
sare.
Mod de preparare:
Se înlătură codițele de la păstăi.
Se curăță cartofii și morcovii de coajă.
Se curăță ceapa și ardeiul.
Se taie legumele în cubulețe, după ce au fost spălate bine înainte.
Se pune ceapa tocată mărunt la călit.
Se adaugă restul legumelor și se amestecă.
Se adaugă 1,5-2 litri apă și se lasă la fiert pentru minim 30 minute.
Se adaugă roșiile și bulionul de ardei și mai fierbem 5 minute.
Se adaugă borșul fiert separat.
Se condimentează cu sare.
Leușteanul se lasă 10-15 minute în apă, se spală bine și se toacă mărunt.
Se oprește focul, se adaugă leușteanul și se acoperă cu un capac .