Quinoa cu dovlecel



Ingrediente pentru Quinoa cu dovlecel

200 g Quinoa -amestec quinoa albă, roșie și neagră
1 dovlecel
1 ardei kapia
1 ceapă albă
2-3 linguri ulei de măsline
sare
piper
pătrunjel proaspăt




Mod de preparare:

Quinoa se spală în mai multe ape, pentru a înlătura stratul natural de saponină care este foarte amar.


Se pune la fiert în apă fierbinte cu puțină sare.
Se fierbe într-o cantitate de apă dublă.
Pentru 200 g quinoa folosiți 400-500 ml apă.
Se fierbe pentru 12-15 minute sau conforb indicațiilor de pe ambalaj.
Când este gata se acoperă cu capac pentru a absorbi toată apa.

Se pregătesc legumele. Se curăță, spală și se toacă cubulețe.


Ceapa tocată mărunt se călește în ulei până devine aurie.


Se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe și se gătește 5-10 minute la foc potrivit.


Se adăugă ardeiul kapia tăiat cubulețe și se gătește pentru alte 5 minute.


Se amestecă legumele călite cu quinoa fiartă.


Se condimentează cu sare și piper.
Se ornează cu frunze de pătrunjel.
Opțional se poate adăuga smântână vegetală.

Poftă bună!