Curcan cu sos de roșii

 

Ingrediente pentru Curcan cu sos de roșii la tigaie -2 porții

2 bucăți parte superioară aripă curcan  sau 2 bucăți file din piept de curcan
1-2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
1 linguriță rozmarin uscat
150 ml bere
1 lingură pastă ardei sau  boia dulce/iute
2 linguri pastă de roșii
sare
piper

Mod de preparare

Carnea de curcan se spală, se zvântă sau șterge cu un prosop de bucătărie.
Se prăjește în ulei pe toate părțile.


După ce s-a rumenit puțin, se adaugă ceapa tăiată fideluță și rozmarinul.


Se amestecă și se gătește 5 minute.
Se adăugă berea și pasta de ardei.


Se adaugă pasta de roșii.


Se amestecă și  se adaugă 100-200 ml de apă.
Se acoperă cu capac.
Se lasă la foc mic 30 minute sau până sosul scade.


Se condimentează cu sare și piper.
Se servește imediat cu cartofi wedge, rețeta aici sau un piure cremos de cartofi.


Se poate servi alături și o salată de ardei copți și un pahar cu bere.

Poftă bună!