Cartofi wedge crocanți la exterior și moi la interior

 


Ingrediente pentru Cartofi wedge crocanți la exterior și moi la interior


cartofi
ulei de măsline
sare
piper
boia dulce/iute - opțional
oregano uscat - opțional
parmezan ras - opțional

Mod de preparare Cartofi wedge crocanți la exterior și moi la interior

Se curăță cartofii de coajă și se spală bine.
Se taie fiecare cartof în 4-8 felii, în formă de wedge - ca bărcuțele.
În 4 felii pentru cartofi mici, în 6-8 felii pentru cartofi mari.
Se pun cartofii la fiert în apă cu un praf de sare.
Se fierb 10 minute.
Se scurg de apă.


După ce sunt fierți alegeți cu ce se condimentează.
Ei sunt delicioși și simpli.
Puteți alege să-i pudrați cu boia dulce sau iute și/sau să presărați oregano uscat.

Există mai multe variante pentru gătirea lor
Varinata 1 
Se prăjesc în ulei.


Atenție, pentru că ei sunt uzi și în momentul în care ajung în uleiul fierbinte, sigur va sări ulei. Folosiți o spatulă cu coada lungă.

Se amestecă ușor și se prăjesc până se rumenesc bine.

Varinata 2 
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se stropesc cu 1-2 linguri de ulei.
Se pun pe un singur strat.
Se coc 30-45 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade C.

Varianta 3
Într-o friteuză cu aer cald.

Serviți imediat cu sos de usturoi, maioneză, ketchup, parmezan ras .
Pot fi serviți ca fel principal sau garnitură.

Poftă bună!