Ingrediente pentru Spaghete alla Puttanesca - 2 porții
250 g spaghete
1-2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi
5-7 fileuri de anșoa în ulei
1 lingură măsline Kalamata fără sâmburi
1 lingură capere
1 conservă 400 g roșii tocate în suc propriu
1/2 linguriță fulgi de ardei iute- opțional
pătrunjel verde
Mod de preparare Spaghete alla Puttanesca
Pastele se fierb al dente în apă cu un praf de sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se scurg, dar se păstrează și o cană de apa în care au fiert. ce se va folosi la sos.
Usturoiul curățat și tocat mărunt se călește în ulei.
Se adaugă fileurile de anșoa.
Se adaugă roșiile și se lasă sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, sau până se îngroașă.
Se adaugă fulgii de ardei iute, caperele și măslinele.
Se gătește 1 minut pentru a se elibera aromele.
Se adaugă pastele scurse în sos.
Dacă e nevoie, se adaugă puțină apă de la paste pentru a se lega mai bine sosul.
Se amestecă bine 1-2 minute pe foc.
Se servesc imediat, cu pătrunjel tocat deasupra.
Spaghete alla Puttanesca nu se servește cu parmezan în mod tradițional, dar eu folosesc întotdeauna conform zicalei nici un fel de paste fără parmezan.
Poftă bună!