Saramură de crap

 

Ingrediente pentru rețeta Saramură de crap


4 bucăți file crap
1-2 linguri ulei - opțional
4-5 câței usturoi,
2 ardei iuți,
sare,
piper,
1 roșie, 
1 ardei gras roșu,
1 ceapă
pătrunjel proaspăt  

Pentru servit: mămăligă și opțional ardei iute

Mod de preparare:

Se curăță peștele de solzi, se scot intestinele, se taie șira, capul și coada care ajung în borșul de pește, rețeta aici.


Fileul de crap se porționează și se spală bine în mai multe ape.
Se înlătură excesul de apă cu un prosop de bucătărie.
Opțional se poate unge cu puțin ulei pentru a nu se lipi de grătar.
Se pune pe grilul/grătarul încins câte 3-5 minute pe fiecare parte.
 
Pe un grill/grătar încins se pune ceapa curățată de foi tăiată pe jumătate, roșia întreagă și ardeiul gras intreg.
Se rumenesc bine  pe toate părțile.

Legumele se scot într-o oală, se condimentează cu sare și se pune un capac. (Sarea va ajuta la înlăturarea pielițelor mult mai repede)
După ce se mai răcesc, se curăță roșia și ardeiul gras de coajă, cotoare și semințe și se toacă mărunt.
Ceapa se toacă mărunt și se amestecă cu roșia și ardeiul gras.

Se pune 500 ml apă la fiert. 
După ce a fiert se adaugă legumele tocate. usturoiul și ardeii iuți tăiati feliuțe.
Pentru a mai tăia din iuțeala ardeilor, se poate adăuga o linguriră de oțet.
Poate nu toată lumea dorește o saramură iute.
La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se toarnă saramura peste crap și se lasă minim 30 minute la infuzat până la servire.

Servim cu mămăligă  

Poftă bună!