Borș de pește

 

Ingrediente pentru rețeta Borș de pește

1 ceapă,
1 morcov,
1 ardei gras sau kapia,
2 litri apă,
500-800 ml borș, după gust- dacă se dorește mai acru
2-3 roșii tăiate cubulețe sau 2 lingurițe pastă de roșii
1 kg bucăți de pește (crapul este obligatoriu, dar se poate adăuga și caras, știucă, plătică)
1-2 legături leuștean
sare
ardei iute pentru servit

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată mărunt în ulei.
Se adaugă morcovul și ardeiul gras tăiate cubulețe.
Se adaugă apa și se lasă la fiert 15 minute.
Se adaugă roșiile tocate mărunt și se mai lasă la fiert 10 minute.
Se adaugă borșul fiert separat.

Cumpărați de preferat pește întreg, proaspăt.
Se curăță de solzi, intestine și se taie bucăți potrivite.
Coada, șira și capul se poa folosi la ciorbă,


Bucățile mari sunt numai bune pentru prăjit sau o saramură.


Se adaugă bucățile de pește în ciorbă și se fierb 10-15 minute.
Capul și coada se pun întregi la fiert, urmând  a fi porționate după ce au fost fierte.
După ce se stinge focul se condimentează cu sare și cu leuștean tocat.
Este delicioasă atât caldă dar și rece.

Poftă bună!