Mămăligă cu brânză și cârnați - Taci și înghite

 


 Ingrediente pentru Mămăligă cu brânză și cârnați - Taci și înghite

300 g mălai,
1,5 l apă
150 g brânză telemea de vacă sau oaie,
50  g unt,
200 g cîrnați afumați,
1 lingură ulei,
2 ouă,
smântînă
opțional: pentru o mâncare mult mai consistentă 100 g brânză burduf  și 100 g bacon 

Mod de preparare:
 
Se pune apa la fiert.
Se adaugă o linguriță de sare.
Când începe să clocotească, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel.
Se lasă să fiarbă până se desprinde ușor de pe margini.
Mămăliga nu trebuie să fie vârtoasă, trebuie să fie moale.


Cârnații se taie felii subțiri și se prăjesc în ulei.


Se unge cu unt un vas termorezistent și se pune  restul de unt tăiat cubulețe.


Se adaugă jumătate din cantitatea de mămăligă și se presară brânza și cârnații.


Se acoperă cu restul de mămăligă.
Într-un vas se bat 2 ouă cu 1 lingură de smântână.


Acest amestec se adaugă în vasul termorezistent peste mămăligă.


Se dă la cuptor  30 -40 minute sau până se rumește frumos deasupra.




Se servește după minim 30 minute de când se scoate din cuptor, dar mare atenție și atunci este foarte fierbinte.
Se servește opțional cu smântână deasupra sau o porție de murături asortate.

Poftă bună