Ingrediente pentru Mămăligă cu brânză și cârnați - Taci și înghite
300 g mălai,1,5 l apă
150 g brânză telemea de vacă sau oaie,
50 g unt,
200 g cîrnați afumați,
50 g unt,
200 g cîrnați afumați,
1 lingură ulei,
2 ouă,
smântînă
smântînă
opțional: pentru o mâncare mult mai consistentă 100 g brânză burduf și 100 g bacon
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert.
Se adaugă o linguriță de sare.
Când începe să clocotească, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel.
Se lasă să fiarbă până se desprinde ușor de pe margini.
Mămăliga nu trebuie să fie vârtoasă, trebuie să fie moale.
Cârnații se taie felii subțiri și se prăjesc în ulei.
Într-un vas se bat 2 ouă cu 1 lingură de smântână.