Osso Buco

 


Ingrediente pentru Ossobuco - 3 porții

3 bucăți rasol de vitel,
3 morcovi,
3 cepe,
3 tije apio,
3 căței de usturoi,
2 linguri făină,
3 linguri ulei,
1 conservă roșii tocate (400 g)
300 ml vin roșu,
300 ml apă/supă de legume sau vită,
1 linguriță busuioc,
1 linguriță cimbru,
1 linguriță rozmarin,
sare,
piper,

Mod de preparare Ossobuco

Se aleg bucăți mari cu os și cu multă măduvă.
Carnea se spală și se condimentează cu sare și piper.


Legumele se curăță și se spală.


Ceapa, morcovii și apio se taie cubulețe.


Carnea se presară cu făină și se prăjește în 2 linguri de ulei câte 2-3 minute pe fiecare parte.


Se scoate pe un platou.
În aceeași tigaie, mai adăugăm o lingură de ulei și călim ceapa, morcovii,apio și usturoiu tocat mărunt.
Adăugăm roșiile tocate, vinul și apa/supa.
Condimentăm cu busuioc, rozmarin și cimbru.
Adăugăm carnea în tigaie.


Se lasă la foc pic 60-70 minute.
Se poate servi alături de un piure cremos de cartofi sau un risotto.
 
Poftă bună!