Ingrediente pentru Ossobuco - 3 porții
3 morcovi,
3 cepe,
3 tije apio,
3 căței de usturoi,
2 linguri făină,
3 linguri ulei,
1 conservă roșii tocate (400 g)
300 ml vin roșu,
300 ml apă/supă de legume sau vită,
3 căței de usturoi,
2 linguri făină,
3 linguri ulei,
1 conservă roșii tocate (400 g)
300 ml vin roșu,
300 ml apă/supă de legume sau vită,
1 linguriță busuioc,
1 linguriță cimbru,
1 linguriță rozmarin,
1 linguriță cimbru,
1 linguriță rozmarin,
sare,
piper,
piper,
Mod de preparare Ossobuco
Se aleg bucăți mari cu os și cu multă măduvă.
Carnea se spală și se condimentează cu sare și piper.
Se scoate pe un platou.
În aceeași tigaie, mai adăugăm o lingură de ulei și călim ceapa, morcovii,apio și usturoiu tocat mărunt.
Adăugăm roșiile tocate, vinul și apa/supa.
Condimentăm cu busuioc, rozmarin și cimbru.
Adăugăm carnea în tigaie.
Se poate servi alături de un piure cremos de cartofi sau un risotto.