Ingrediente pentru Curry de miel
800-1000 g carne de miel cu os
1 lingură garam masala
1 lingură pudră curry
400 ml iaurt
1 conservă roșii tocate în suc propriu
1 ceapă
1 ardei gras
1 lingură garam masala
1 lingură pudră curry
400 ml iaurt
1 conservă roșii tocate în suc propriu
1 ceapă
1 ardei gras
1 lingură ulei măsline
300 ml apă/supă legume
sare
piper negru
frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie bucăți potrivite .
Se adaugă iaurtul și roșiile tocate peste carne.
Se condimentează cu garam masala și curry.
Eu prefer roșiile din conservă, pentru că sunt curățate de coajă și foarte coapte, față de roșiile proaspete.
Se amestecă bine si se dă la rece pentru minim 2 ore.
Se scoate din frigider carnea cu minim 30 minute înainte să ne apucăm de gătit.
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Ardeiul gras se curăță de cotor și semințe, se spală și se toacă mărunt.
Călim ceapa în ulei până devine aurie, apoi adăugăm ardeiul gras.
Se amestecă bine.
Se adaugă carnea cu tot cu marinadă.
Se adaugă și apa/supa de legume.
Se pune capac și se lasă la foc mic pentru 50-60 minute.
Se poate amesteca o dată la 15 minute, pentru a verifica dacă este destul sos.
Este gata când sosul a scăzut.
Se presară pătrunjel verde.
Ca si garnitura eu am folosit orez basmati.