Ardei umpluți cu carne și orez


Ingrediente pentru rețeta Ardei umpluți cu carne și orez

6-8 ardei grași  
500 g carne de porc sau amestec de carne de porc și vită
50 g orez,
1 ceapă,
1 morcov,
1-2  rosii,
1 legatură mărar,
1 linguriță boia dulce sau iute 
ulei,
sare,
piper,
2 linguri făină.
2 linguri pastă de rosii,
Pentru servit:
100-200 ml smântână sau iaurt grecesc
1 legătură pătrunjel,
 

Mod de preparare  

Se taie capacul de la ardei, nu se va arunca.
Ardeii se curăță de semințe, se spală și se scurg de apă.


Carnea se trece prin masina de tocat și se amestecă cu 2 ouă, mărarul tocat mărunt și se condimentează cu sare, piper și boia dulce sau iute.



Curățăm o ceapă, o spălăm și o tocăm mărunt.
Curățăm un morcov, îl spălăm și îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
Călim ceapa tocată în 2 linguri de ulei până devine aurie, adăugăm morcovul ras și amestecăm.
Adăugăm orezul și 50 ml apă.
Amestecăm și lăsăm pe foc până se evaporă tot lichidul.



Se amestecă carnea cu orezul.
Se umplu ardeii grași cu amestecul de carne cu orez.
Se presară puțină făină deasupra și se pune din nou capacul ardeiului ( spălat și curățat bine).
 
Ardeii se așează într-o cratiță.
Se toarnă apă cât să acopere minim jumătate din ardei și se pot stropi și cu puțin ulei.


Se acoperă cu capac și se dau la cuptor pentru o oră.
Adăugăm pasta de roșii și amestecăm ușor.
Se dau iar la cuptor pentru 30 minute, de data aceasta fără capac pentru a se rumeni frumos deasupra.
 
Se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu smântână sau iaurt grecesc.

Poftă bună!