Ingrediente pentru rețeta Ardei umpluți cu carne și orez
6-8 ardei grași500 g carne de porc sau amestec de carne de porc și vită
50 g orez,
1 ceapă,
1 morcov,
1-2 rosii,
1 legatură mărar,
1 linguriță boia dulce sau iute
ulei,
sare,
piper,
2 linguri făină.
2 linguri pastă de rosii,
Pentru servit:
100-200 ml smântână sau iaurt grecesc
2 linguri pastă de rosii,
Pentru servit:
100-200 ml smântână sau iaurt grecesc
1 legătură pătrunjel,
Carnea se trece prin masina de tocat și se amestecă cu 2 ouă, mărarul tocat mărunt și se condimentează cu sare, piper și boia dulce sau iute.
Mod de preparare
Se taie capacul de la ardei, nu se va arunca.
Ardeii se curăță de semințe, se spală și se scurg de apă.
Carnea se trece prin masina de tocat și se amestecă cu 2 ouă, mărarul tocat mărunt și se condimentează cu sare, piper și boia dulce sau iute.
Curățăm un morcov, îl spălăm și îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
Călim ceapa tocată în 2 linguri de ulei până devine aurie, adăugăm morcovul ras și amestecăm.
Adăugăm orezul și 50 ml apă.
Amestecăm și lăsăm pe foc până se evaporă tot lichidul.
Se umplu ardeii grași cu amestecul de carne cu orez.
Se presară puțină făină deasupra și se pune din nou capacul ardeiului ( spălat și curățat bine).
Ardeii se așează într-o cratiță.
Se toarnă apă cât să acopere minim jumătate din ardei și se pot stropi și cu puțin ulei.
Adăugăm pasta de roșii și amestecăm ușor.
Se dau iar la cuptor pentru 30 minute, de data aceasta fără capac pentru a se rumeni frumos deasupra.
Se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu smântână sau iaurt grecesc.