Când cumperi miel întreg, sigur primești și capul.
Mulți bucătari folosesc capul de miel la ciobă.
Mulți bucătari folosesc capul de miel la ciobă.
Eu folosesc carnea, așa puțină cât este, mai mult creier și limba, pentru a face o salată cu ouă și mult usturoi verde.
Ingrediente pentru Salată de ouă cu carne de miel
o căpățână de miel
8 ouă
8 fire usturoi verde
2 lingurițe mustar
zeama de la o lămâie
2- 3 linguri ulei
sare
zeama de la o lămâie
2- 3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Fiind o rețetă care se face numai în perioada Paștelui, sunt ouă fierte din belșug.
Dacă nu mai sunt. se pun la fiert.
Dacă nu mai sunt. se pun la fiert.
10 minute de când clocotește apa este suficient.
După ce se răcesc, ouăle se curăță de coajă și se taie în sferturi fiecare ou.
După ce se răcesc, ouăle se curăță de coajă și se taie în sferturi fiecare ou.
Se spală și se pune la fiert.
Având un miros specific, eu prefer să o pun la fiert în oala de presiune pentru 30 minute de când fluieră. Oala de presiune și hota ajută mult la eliminarea mirosului specific.
Se lasă până se răcește.
Se va
scoate toată carnea de pe ea, folosim inclusiv creierul și limba.
Usturoiul se taie în bucățele de 2-3
cm.
Se face un sos din muștar, zeama de lămâie, ulei, sare și piper.
Se dă la rece până a doua zi.