Supă minestrone

 


Ingrediente pentru Supă minestrone:


2 cepe
2-3 căței de usturoi
2 morcovi
2 tije apio
1 dovlecel
2-3 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță cimbru uscat
1 frunză dafin
1 cană roșii tocate - o conservă de 400 g
1 cană fasole boabe albă sau roșie fiartă - o conservă de 400g
1,5 l apă sau supă legume
100 g paste scurte gen Ditalini sau Risoni
sare 
pătrunjel proaspăt sau busuioc proaspăt
parmezan - opțional
bacon - opțional

Se mai poate adăuga după gust: mazăre, spanac, varză, kale și de ce nu bacon pentru o variantă mai consistentă.
 


Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.



Morcovul, apio și dovlecelul se curăță și se taie  cubulețe.


Se călește în ulei ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute.
Se adaugă morcovii, apio și dovlecelul.



Adăugăm frunza de dafin, oregano, cimbru și apa/supa de legume.
Acoperim cu capac și gătim aproximativ 12-15 minute de când apa clocotește.

Între timp spălăm fasolea roșie din conservă și o lăsăm la scurs.

 

Tocăm roșiile din conservă, în cazul în care nu sunt deja tocate.



 Adăugăm fasolea, roșiile împreună cu sucul lor și mai gătim 10 minute.
Adăugăm pastele și mai lăsăm pe foc exact timpul care scrie pe ambalaj.



Se condimentează cu sare.

Se servește cu pătrunjel verde deasupra
 și după preferință o linguriță de parmezan ras.
Pentru cei care doresc o mâncărică și mai consistentă, pot adăuga bacon prăjit.

Poftă bună!