Pui cu fasole verde, usturoi și lămâie




Ingrediente pentru Pui cu fasole verde, usturoi și lămâie

 1 kg pui ( piept sau pulpe)
300 g fasole verde
1 cățel de usturoi
1 lingură unt
2 linguri ulei de măsline
zeama de la o lămâie
sare și piper
boia de ardei dulce
pătrunjel verde pentru ornat
lămâie pentru ornat

Mo de preparare.


Puiul se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
Se așează într-o tavă , se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor (încins în prealabil) la 180 grade pentru o oră.



Pregătim restul ingredientelor.



Fasolea verde se fierbe în apă clocotită cu sare pentru 5 minute. 
Se scoate într-un castron cu gheață ( pentru a-și păstra culoarea)

Usturoiul se călește în ulei de măsline cu unt, apoi se stinge cu zeama de la lămâie. Focul trebuie să fie mic, astfel riscați să ardeți usturoiul.



Adăugăm fasolea verde peste usturoiul călit.




Adăugăm fasolea verde peste puiul din tavă. Astfel sosul de usturoi condimentează puiul.



Scoatem pulpele de pui deasupra, mai presărăm puțină boia de ardei și mai dăm la cuptor 10-15 minute.




Se servește fierbinte.
Ornăm cu pătrunjel verde și jumătăți de lămâie.

Poftă bună!