Ouă ochiuri cu ceapă verde
Ingrediente pentru Ouă ochiuri cu ceapă verde - 2 porții
4 ouă
4 fire de ceapă verde
1 lingură ulei pentru prăjit
pentru servit:
2 linguri parmezan ras
roșii cherry
frunzulițe pătrunjel
pâine prăjită
Mod de preparare:
Ceapa verde se spală și se toacă mărunt partea albă.
Partea verde se poate păstra pentru ornat.
Într-o tigaie neaderentă se încălzește la foc mic uleiul.
Se călește partea albă a cepei pentru 1-2 minute.
Se adaugă ouăle și se acoperă cu capac.
Se lasă la foc mic 3-4 minute sau până când albușul este complet gătit, iar gălbenușul este moale.
Între timp se aranjează roșiile pe farfurii, se presară frunzulițele de pătrunjel și/sau partea verde tocată a cepei.
Se pune pâine la prăjit.
Se servesc imediat cum se scot presărând parmezan deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu